Topic outline

  • Εισαγωγή

    Οι Θεοί του Ολύμπου και οι Θεές του Ολύμπου

    Στο μάθημα αυτό θα μελετηθούν τα κεφάλαια 2 και 3 του βιβλίου ιστορίας της γ΄δημοτικού.
    Διδακτικοί στόχοι:
       -Οι μαθητές:
    1. Να γνωρίσουν τους θεούς και τις θεές του Ολύμπου, καθώς και τις ιδιότητες που τους απέδιδαν οι άνθρωποι.
    2. Να επισημανθούν τα ανθρωπομορφικά χαρακτηριστικά των θεών.
    3. Να ανπτύξουν τη φαντασία τους, καθώς και τις δυνάμει δεξιότητες της σκηνοθεσίας,της ηθοποιίας, της ζωγραφικής και της αφήγησης.
    4. Να εξοικειωθούν με τη διαχείρηση πληροφοριών (παρατήρηση, σύνθεση)

    Παπαδοπούλου Πελαγία
    e-mail: ellypapadopoulou@ymail.com
  • Ενότητα 1

    Οι θεοί του Ολύμπου


    Οι δώδεκα Θεοί του Ολύμπου είναι οι κύριοι θεοί της Ελληνικής μυθολογίας που κατοικούσαν στην κορυφή του Ολύμπου. Οι Ολύμπιοι θεοί κέρδισαν την εξουσία νικώντας τους Τιτάνες στην Τιτανομαχία. Στην πραγματικότητα οι αρχαίοι Έλληνες δεν είχαν κάποιο συγκεκριμένο δωδεκάθεο, αλλά υπήρχαν μεγάλοι και μικρότεροι θεοί και άλλοι που λατρεύονταν τοπικά π.χ. ο Δίας, ο Ποσειδώνας και ο Άδης ήταν οι μεγαλύτεροι θεοί, ενώ ο Διόνυσος ήταν μικρότερος θεός.






  • Ενότητα 2

    Οι θεές του Ολύμπου


    Η Ήρα ήταν αδελφή και σύζυγος του Δία, η Αθηνά και η Άρτεμη κόρες του και η Δήμητρα με την Αφροδίτη και την Εστία αδελφές του. Και οι 6 ήταν οι βασικές θεές του Ολύμπου. Υπήρχαν και πολλές άλλες θεότητες. Στη γη ήταν οι Μούσες και οι Χάριτες, οι Νύμφες και οι Μοίρες. Στη θάλασσα ήταν οι Νηρηίδες, οι κόρες του Νηρέα και πολλές άλλες.


  • Ενότητα 3

     Δραστηριότητες

    Ώρα για ασκησούλες. Μην τρομάξετε! Είναι μικρές και εύκολες. Έχοντας λάβει λίγη από τη δύναμη των θεών, θα τις λύσετε αμέσως και χωρίς δυσκολία.
  • Ενότητα 4

    Θεατρικό έργο

    Ελάτε να μεταμφιεστούμε στους 12 Θεούς του Ολύμπου και να πάρουμε λίγο από τη λάμψη και δύναμή τους. Ο καθένας από εσάς θα αναλάβει ένα ρόλο, ώστε το θεατρικό του Γ2 να μείνει στην ιστορία!!!