Περιγραφή θέματος

  • Γενικά

    • 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ

      Παίζοντας περνάτε χρόνο με το παιδί σας. Πώς όμως παίζουμε με τα παιδιά; Πώς μπορούμε να κάνουμε τον χρόνο αυτόν ακόμα πιο διασκεδαστικό και τι παιχνίδια είναι κατάλληλα για την ηλικία τους;

      Στόχος του μαθήματος είναι προβληθούν τα κατάλληλα παιχνίδια για κάθε στάδιο ηλικιακής ανάπτυξης του παιδιού, τα οποία θα  θα το βοηθήσουν να αναπτυχθεί σε αυτό το στάδιο και να προχωρήσει ομαλά στο επόμενο ενώ ταυτόχρονα θα βοηθήσει τον γονιό να περάσει ποιοτικό και διασκεδαστικό χρόνο με το παιδί.

                                                   

        email Επικοινωνίας: katemorfoniou@gmail.com

    • Αυτό το θέμα

      2. ΠΩΣ ΠΑΙΖΩ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ;

      Η ώρα που περνάτε με το παιδί σας είναι πολύ σημαντική για τη ψυχοκοινωνική ανάπτυξή του. Πώς όμως μπορεί να ενισχυστεί και να διευκολυνθεί η εμπειρία του παιχνιδιού μεταξύ παιδιού-γονέα;

    • 3. ΗΛΙΚΙΑ: 1-2 ΧΡΟΝΩΝ

      Το παιδί σας γίνεται ολοένα και πιο κινητικό και αναπτύσσει καλύτερη αντίληψη για τον εαυτό του και τον περιβάλλοντα χώρο του. Η επιθυμία του να εξερευνήσει νέα αντικείμενα και ανθρώπους είναι επίσης αυξημένη. Κατ’ αυτό το στάδιο, το νήπιό σας θα γίνει πιο ανεξάρτητο και η συμπεριφορά του θα αρχίσει να είναι πιο απείθαρχη. Επίσης, θα αρχίσει να αναγνωρίζει τον εαυτό του σε φωτογραφίες ή στον καθρέφτη και να μιμείται τη συμπεριφορά των άλλων, ειδικά των ενηλίκων και των μεγαλύτερων παιδιών.

      Επίσης, θα είναι σε θέση να αναγνωρίζει ονόματα, να παράγει απλές φράσεις και προτάσεις και να ακολουθεί απλές οδηγίες και καθοδηγήσεις. 

    • 4. ΗΛΙΚΙΑ: 2-3 ΧΡΟΝΩΝ

      Το παιδί αρχίζει  να διεκδικεί την ανεξαρτησία του. Το νήπιο θα βιώνει τεράστιες νοητικές, συναισθηματικές και κοινωνικές αλλαγές, που τον βοηθάνε εξερευνήσει το νέο του κόσμο και να αποκτήσει αντίληψη γι’ αυτόν. Το παιδί είναι σε θέση να ακολουθεί οδηγίες 2-3 φράσεων, να κατηγοριοποιεί αντικείμενα κατά χρώμα και σχήμα, να μιμείται τις πράξεις των ενηλίκων και των φίλων και να εκφράζει ένα ευρύ φάσμα συναισθημάτων.

    • 5. ΗΛΙΚΙΑ: 3-5 ΧΡΟΝΩΝ

      Το παιδί διανύει την πρώιμη παιδική ηλικία, ο κόσμος του αρχίζει να διευρύνεται. Γίνεται πιο ανεξάρτητο και αρχίζει να επικεντρώνει περισσότερο την προσοχή του πρόσωπα και συμπεριφορές. Εξερευνά και να γνωρίζει τον περιβάλλοντα χώρο του με ακόμη περισσότερο ζήλο.  Οι αλληλεπιδράσεις με την οικογένεια και τα προσφιλή της πρόσωπα συμβάλουν στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς του και της εξατομίκευσης του σε ό,τι αφορά τον τρόπο σκέψης και κίνησης.